25.11.2018 00:00
İz Psikoloji Enstitüsü
Aile terapisi tarihinde ilk adım sayılabilecek, günümüz kısa süreli terapilerinin de başında gelen Stratejik Terapi danışanın değişimini farklı biçimde kurgulayan bir yaklaşımdır. Kökleri Milton Erickson’ın çalışmalarına dayanan Stratejik Terapinin kurucuları arasında MRI (Mental Research Institute) Grubu olarak da bilinen Bateson, G., Jackson, D.D., Haley, J. ve Weakland, J.H başta gelir. Grubun 1964 yılında yayınladıkları çığır açan makaleleri ardından çifte açmaz (double bind) ve homeostasis kavramları yaklaşımın temelini oluşturmuştur. Bu eğitimde Stratejik Terapinin temel varsayımlar, döngüler, ve sistemik bakış ele alınırken stratejik müdahale yolları vakalar ile ayrıntılı biçimde ele alınmaktadır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
1. Gün:
* İletişim ve Açmazları
* Stratejik Bakış
* Temel Prensipler
* Değişme
2. Gün:
* Stratejik Müdahaleler
* Paradoks & Pozitif Çerçeveleme
* Vaka Formülasyonu
* Sorun Alanları
KAYIT ÜCRETLERİ:
(9 Kasım 2018 öncesi) 650 TL + kdv
(9 Kasım 2018 sonrası) 750 TL + kdv
KAYIT KOŞULLARI: Psikoloji, pdr, psikiyatri ve sosyal hizmet bölümü mezunu olup, en az 2 yıldır danışan takip ediyor olmak.
KLİNİK PSİKOLOG DR. SERKAN ÖZGÜN KİMDİR?
2010 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) klinik psikoloji doktorasını “Evlilik dışı ilişkinin aldatılan eş üstündeki travmatik etkisi” başlıklı tez çalışmasıyla bitirmiş olan Serkan Özgün, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Özgün, aynı bölümde 2000-02 döneminde Araştırma Görevlisi olarak yüksek lisansını tamamlamıştır. Buradaki tez çalışmasını şizofren tanısı almış çocuğu olan aileler ile iletişim etkinliği ve duygu ifadesi (Expressed Emotion; EE) alanında gerçekleştirmiştir.
2002-04 yılları arasında New York’ta bulunan Özgün, Ackerman Enstitüsü’nde aile terapisi eğitimini ve New York Üniversitesi’nde (NYU) Uluslararası Travma Çalışmaları (ITSP) “post-graduate” programını tamamlamıştır. Aynı dönem içerisinde New York Eyaleti Psikiyatri Enstitüsü’nde (NYSPI) gönüllü araştırmacı olarak psiko-eğitimsel travma müdahale projesinde (HOPE-NY) yer almış ve şizofreni araştırma biriminde çalışmıştır.
Serkan Özgün, 2000 yılında deprem bölgesinde başladığı psikoterapi çalışmalarını hem yurt içi hem de yurt dışında aldığı eğitimler ile geliştirmeyi hedeflemiştir. Katıldığı çeşitli seminer ve süpervizyon çalışmalarının yanısıra aldığı sertifika düzeyindeki eğitimler içerisinde EMDR Düzey I ve II, Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT), Gottman Çift Terapisi ve Duygu Odaklı (EFT) Çift Terapisi başta gelmektedir. Özgün aynı zamanda, Avrupa EMDR Birliğinin onayladığı uygulamacı ve danışmanlar arasında yer almaktadır (EMDREA Accredited Practitioner; EMDREA Accredited Consultant).
Türk Psikologlar Derneği (TPD) bünyesinde Travmaya Acil Müdahale Programı kapsamında birçok çalışmada yer alan Özgün, 2001-02 döneminde aynı derneğin yönetim kurulunda da yer almıştır. 2004-09 yılları arasında Davranış Bilimleri Enstitüsünde (DBE) psikoterapist olarak çalışmıştır. Aynı kurumda, evlilik öncesi danışmanlık ve spor ve performans geliştirme projelerinde yer almış; stratejik aile terapisi, çözüm odaklı aile terapisi ve mesleğe hazırlık programlarında eğitmenlik yapmış ve süpervizyon vermiştir. Özgün 2009-15 yılları arasında bu çalışmalarını, kurucularından olduğu İNDA Çözüm Odaklı Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde sürdürmüştür.
Özgün uygulamalarına, kurucusu olduğu BUDE Psikoterapi Merkezi’nde, aile çalışmasının verdiği esneklik ile basta travma olmak üzere anksiyete bozuklukları, depresyon, ilişki-çift problemleri, aldatma gibi farklı problem gruplarında devam etmektedir. Özgün ayrıca 2012 yılından beri Okan Üniversitesi Travma Yüksek Lisans Programı’nda ders vermeyi ve tez danışmanlıklarını sürdürmektedir.