Danışan Odaklı Psikoterapi Yönelimli Klinik Görüşme Teknikleri Eğitimi

Ana Sayfa / Eğitim
1

21.10.2018 00:00

İz Psikoloji Enstitüsü

ABONE OL


C.Rogers tarafından geliştirilen Danışan Odaklı Terapi, her insanın uygun koşullar sağlandığında kendi kendini gerçekleştirebileceği varsayımına dayanır. Bu koşulların klinik görüşme içerisinde terapist tarafından sağlanabilmesi, danışanın güçlenmesinin ve kendi kendinin uzmanı olmasının yolunu açar. Bu bakış açısını temel alan klinik görüşme teknikleri eğitimiyle, mesleğe yeni adım atmış psikologların yetkinleşmesini, deneyimli ruh sağlığı çalışanlarının ise alet çantasının zenginleşmesini hedefliyoruz.

Yapacağımız iki tam günlük çalışma yalnızca 10-12 kişilik küçük grup içinde teorik klinik görüşme teknikleri eğitimini, yapılacak uygulamaları ve analizlerini içermektedir. 
Eğitim teorik aktarımın ardından, ikili rol paylaşımı ile görüşme sürecini ve birebir seans içi yetenek analizlerini içermekte olup yapıcı geri bildirimleri paylaşmak üzerine etkileşimsel bir doğada planlanmıştır.

Oluşturulan grup içinde anlatılacak teorik konular

Klinik Görüşme Nedir? Temel Konular ve Hazırlık 
Klinik Görüşme Sürecinde Profesyonel ve Etik Konular
Temel Klinik Görüşme Becerileri
-İzleme Davranışları
-Sözel İzleme
-İçeriği Yansıtma
-Duyguları Yansıtma 
-Sorular (Açık ve Kapalı Uçlu Sorular)
-Yönlendirici Eylemler
Çocuk ve Ergenlerle Klinik Görüşme 
C.Rogers’ın Bakış Açısından, Teröpatik Değişim için Gerekli ve Yeterli Koşullar
Uygulamalar ve Geri Bildirim

Eğitim Yeri :
İz Psikoloji Enstitüsü, Alsancak

Tel : 0532 224 6540 / 0232 404 2200

Kimler Katılabilir ? :
Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmetler bölümlerinden mezunlar ve bu bölümlerin son sınıf öğrencileri katılabilir. Başvuru saysınına göre daha homojen bir katılımcı sağlanması için son sınıf öğrencilerine ayrı bir grup açılabilir.